دسته : پروژه صنایع, پروژه صنایع, پروژه کاردانی, پروژه کارشناسی
لینک دانلود بعد از اضافه کردن پروژه به سبد خرید و پرداخت آن در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
توضیحات
پروژه بررسی اثر قلیا بر روی پنبه در محیط مایکروویو
فهرست مطالب
مرسریزه بدون کشش (Caustisizing)………………… 1
مرسریزاسیون…………………………….. ۵
مرسریزاسیون نخ………………………….. ۶
مرسریزاسیون پارچه……………………….. ۷
ماشین مرسریزه زنجیرهای…………………… ۸
ماشینهای مرسریزه غلتکی…………………… ۹
چکیده:………………………………… ۱۱
مقدمه:………………………………… ۱۲
مواردی از کاربرد مایکروویو برای کالای پنبه ای: ۱۵
سفیدگری پنبه:………………………….. ۱۵
رنگرزی پنبه:…………………………… ۱۶
صابونی کردن پنبه:………………………. ۱۶
کاربرد مایکروویو درجداسازی پسماندهای
آلی «فضولات» حشرهها که به الیاف چسبیدهاند۱۵
مراحل انجام عملیات:………………………… ۱۸
گرمایش دی الکتریک:…………………………. ۱۹
گرمایش ریزموج:……………………………… ۲۰
واکنش بین ریزموج و ملکولها:………………….. ۲۲
تأثیر مایکروویو بر بدن انسان……………………… ۲۴
حساسیت فرکانسی بدن در مقابل امواج الکترومغناطیسی: ۲۷
مزایا و معایب کاربرد مایکروویو:…………………… ۲۸
مزایا:…………………………………………… ۲۸
معایب:……………………………………….. ۲۹
روش کار:…………………………………… ۲۹
مشخصات فنی کالا…………………………. ۳۱
مشخصات فنی دستگاه………………………. ۳۲
شرح جدول برای NaOH……………………… 34
شرح جدول برای KI………………………… 35
شرح جدول برای CaCO3……………………… 36
شرح جدول برای NH3……………………….. 37
منابع:……………………………………… ۳۸
مرسریزه بدون کشش (Caustisizing)
محلولهای غلیظتر به زمان واکنش کوتاهتری احتیاج دارد. معمولاً برای مرسریزه بدون کشش، از سود سوزآور با غلظت ۲۰ درجه بومه استفاده میگردد و زمان لازم با توجه به غلظت سود سوزآور حدود ۴۰ تا ۶۰ ثانیه می باشد. چنانچه به دلایل مکانیکی نتوان زمان واکنش را کم انتخاب نمود. لازم است که محلول سود سوزآور رقیقتر گردد (حدود ۱۵ درجه بومی).
سادهترین روش مرسریزه بدون کشش، پد کردن پارچه پنبهای با محلول سودسوزآور محتوی ترکننده مقاوم در مقابل قلیا میباشد. پس از پد شدن، کافی است به پارچه حدود ۳۰ تا ۹۰ ثانیه زمان داده میشود و سپس به کمک ماشین شستشوی مداوم، ابتدا گرم و سپس سرد آبکشی شود. غلتکهای فشار دهنده (فولارد) بین حمامها، سودسوزآور را از پارچه جدا میکند. خنثی سازی سودسوزآور در آخرین حمام، مخصوصاً برای پارچههای ضخیم ضروری میباشد. مرسریزه بدون کشش برای الیاف ویسکوز بایستی با دقت فراوان انجام گیرد چون سودسوزآور با غلظت حدود ۱۰ درجه بومه میل به حل ویسکوز دارد و از این رو برای انجام مرسریزه بدون کشش روی الیاف ویسکوز غلظتهای پائینتر از ۸ درجه بومه توصیه میشود. خطر صدمه دیدن الیاف با اضافه کردن مقداری نمک طعام به محلول سود سوزآور کمتر میگردد. استفاده از هیدورکسید پتاسیم به جای سودسوزآور صدمه کمتری را به همراه داشته و بعلاوه زیردست پارچه هم نرمتر می باشد. ولی ازدیاد جذب رنگینه توسط الیاف چندان زیاد نیست. برای مرسریزه بدون کشش ویسکوز میتوان از دستورهای ۹ و ۱۰ استفاده نمود. در دستور ۹ پارچه به مدت زمان کافی در محلول سودسوزآور قرار گرفته و سپس آبکشی و خنثی میگردد در صورتیکه در دستور ۱۰ پارچه بعد از پد شدن روی یک نوار نقاله قرار گرفته و پس از مدت زمان کافی آبکشی و خنثی میشود. این روش به Pad- Plait معروف میباشد.
مرسریزاسیون نخ
جهت کسب جلای بیشتر، ابتدا نخ پرزسوزی و مرسریزه معمولاً بعد از پخت انجام میشود. چنانچه نخ قبل از پخت مرسریزه گردد، مرسریزه را خام گویند. در مرسریزه خام قلیا سریعاً کثیف میگردد. نخ را می توان بصورت مداوم و یا غیر مداوم مرسریزه نمود. در مرسریزه غیر مداوم نخ بصورت کلاف به دو گیره متصل می گردد یکی از دوگیره در جای خود ثابت و دیگری متحرک می باشد در شروع تماس کلاف نخ با قلیا که حدوداً ۶۰ تا ۱۸۰ ثانیه بطول میانجامد گیرهها از یکدیگر فاصله می گیرند. در نتیجه کلاف نخ کشیده میشود (گیره متحرک ممکن است چند دور چرخیده و کلاف را نیز تاب دهد). کشیدگی کلاف به مقدار ۳ تا ۵ درصد طول اولیه آن میباشد. ازدیاد کشش، جلای بیشتری را به همراه دارد ولی ازدیاد بیش از حد آن، از استحکام نخ میکاهد. غلظت مناسب سودسوزآور برای مرسریزاسیون نخ در حدود ۲۷ تا ۳۳ درجه بومی انتخاب میگردد و غلظت کمتر یا بیشتر از این مقدار اثر مرسریزاسیون را کاهش می دهد. با توجه به گرمازا بودن واکنش سلولز در مقابل قلیا لازم است که جهت سرد نگهداشتن حمام از محلول سودسوزآور سرد شده (حدود ۱۰ درجه سانتیگراد) استفاده گردد. بعد از اتمام زمان مرسریزاسیون کلافهای نخ دز حال کشش توسط آب گرم و سپس آب سردآبکشی میگردد. سود سوزآور باقیمانده روی الیاف به کمک محلول رقیق اسید استیک خنثی گردیده و در پایان هم آبکشی انجام میشود. در مرسریزه مداوم نخها که به صورت دستهای به موازات یکدیگر قرار گرفتهاند قسمت به قسمت در محلول سودسوزآور فرورفته و سپس کشیده میشود. بعد از اتمام زمان مرسریزاسیون آبکشی نخ و خنثی سازی آن انجام میشود.
مرسریزاسیون پارچه
پارچه را میتوان بصورت خام، بعد از مقدمات و یا حتی بعد از رنگرزی مرسریزه نمود پارچه معمولاً بعد از آهارگیری و پخت و در بعضی موارد بعد از پخت و سفیدگری مرسریزه میشود. از آنجائیکه ممکن است درجه سفیدی پارچه تا حدی بر اثر مرسریزاسیون آسیب بیند در صورت امکان مرسریزاسیون قبل از سفیدگری انجام میشود. مرسریزاسیون را میتوان روی پارچه خشک و یا روی پارچهتر انجام داد. غلظت سودسوزآور باید در طول انجام مرسریزاسیون ثابت بوده و کنترل گردد.
رنگرزی پنبه:
ثابت شده است که عمل مایکروویو هیچ اثری روی طبیعت واقعی رنگ نسبت به پنبه ندارد ولی روی تثبیت رنگ مؤثر می باشد.
صابونی کردن پنبه:
مطابق نمودار «۶» به منظور رسیدن به یک نقطهی قابل اطمینان و معتبر جهت قیاس بین مرجع و مواردی که با مایکروویو کار شده، اعمال تشعشعات مایکروویو با ۵ دقیقه تأخیر انجام شده است، یعنی تاخیری که باعث ایجاد یک نقطهی مشترک بین منحنی ها شده است، در این منحنی I مربوط به نمونه شاهد و منحنی J مربوط به صابونی کردن تحت سیستم حرارتی مایکروویو می باشد. با برش منحنی ها، دیده میشود که اعمال مایکروویو مخصوصاً در شروع عملیات مؤثر واقع شده و بعد از یک دور، min30 که بیشتر آن درطی صابونی کردن است، حذف رنگهای تثبیت نشده توسط مایکروویو یک سوم بیشتر از حالت معمولی است و کاهش کمی رنگ تثبیت نشده ای که باقی مانده نسبت به حذف شده در طی شستشو از ۴۰% به ۲۰% میرسد.
روش کار:
که آن یک صفحهی پلاستیکی است که استحکام کافی را دارا می باشد و به کمک پیچهایی آن را به صورت شانه درآوردیم و سپس نخ را به ۲ صورت بدون کشش و با کشش از بین این پیچ ها عبور دادیم و سپس در محیطهای دلخواه «مایکروویو و قلیا» قرار دادیم و تحت آزمایش قرار گرفتیم.
جهت اعمال کشش به نخ به صورت ثابت نیاز به یک وزنه داشتیم که وزنی در حدود gr100 داشت که این مقدار در حدود ۶۰% ناحیهی الاستیک «هوک» نخ بود و ابتدا و انتهای نخ را به دلیل آنکه نایکنواختی در کشش ایجاد نشود به کمک چسب به ابتدا و انتهای پیچ آخر می چسبانیم.