پایان نامه تابعیت و اعمال سیستم خون و خاک در آن

30,000 تومان
تعداد صفحه : 115
حجم فایل : 200 KB
فرمت فایل : Word

لینک دانلود بعد از اضافه کردن پروژه به سبد خرید و پرداخت آن در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

توضیحات

تابعیت و اعمال سیستم خون و خاک در آن

کار تحقیقی:

جهت اخذ پروانه وکالت

 

فهرست مطالب
مقدمه……………………….………… ۱
پیشگفتار…………………………………. ۴
تعریف کلی تابعیت…………………………. ۸
تعریف تابعیت اشخاص حقیقی………………… ۸
شرایط تحقق تابعیت………………………… ۹
تبعه شدن و تبعه بودن……………………. ۱۰
آثار تابعیت در حقوق تبعه………………… ۱۳
ضرورت تابعیت برای افراد و اعمال قواعد مربوط به آن   ۱۷
قاعده کسب تابعیت به محض تولد…………….. ۱۷
سیستم خون در تابعیت………………………… ۱۷
اشکالات موجود در سیستم خون……………….. ۱۸
مزایای استفاده از سیستم خون…………………. ۱۹
سیستم خاک در تابعیت………………………… ۲۰
مزایای استفاده از سیستم خاک………………….. ۲۰
انتخاب یکی از دو سیستم خون و خاک…………. ۲۳
استثناء بر اصل بودن فرزندان مأموران سیاسی و کنسولی از شمول
مقررات کشورها………………………………….. ۲۴
نفی بی‌تابعیتی……………………………………… ۲۴
دو تابعیتی…………………………………………. ۲۵
پیوسته بودن تابعیت………………………………… ۲۷
معیارهای تعیین تابعیتهای اصلی……………………… ۲۸
تابعیت در ایران…………………………………….. ۳۰
ضوابط و مقررات پیش‌بینی شده در قانون‌نامه تابعیت ۳۳

قواعد جدید تابعیت در ایران چه کسانی را تبعه این کشور می‌داند  ۳۸
مقررات تابعیت در جمهوری اسلامی ایران………. ۴۱
روشهای تحصیل تابعیت در ایران…………….. ۴۲
تابعیت با اعمال سیسم خون………………… ۴۲
تابعیت با اعمال سیستم خاک……………….. ۴۵
تابعیت‌های ناشی از تولد در ایران………….. ۴۹
چگونگی اعمال روشهای اصولی یا جزمی و حقوقی و تابعیت  ۵۲
جهانی شدن تابعیت و مسائل ناشی از آن………………… ۵۳
تناقضات و ابهاماتی که مانع از کسب تابعیت افراد می‌گردد    ۵۵
چگونگی اعطای تابعیت در کشورهای مختلف……………. ۵۸
پیش‌شرطهای لازم جهت اعطای تابعیت در کشورهای مختلف ۵۹
چگونگی انتقال تابعیت به نسل دوم و نسلهای بعدی در کشورهای مختلف   ۶۵
نتیجه‌گیری………………………………………………………….. ۷۱

مقدمه

هر فردی به یک کشور خاص تعلق داشته و دارای اسناد و مدارکی است که عضویت او را در آن کشور تأیید می‌کند این پدارک، به طور کلی شامل گواهی تولد یا کسب تابعیت و کارت شناسایی یا گذرنامه می‌شود از همه مهمتر تبعه هر کشوری دارای مجموعه گسترده‌ای از حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی است. دراین میان یکی از اساسی‌ترین حقوق، حق مشارکت در قانونگذاری و حکومت است. این حقوق در مقابل با مجموعه‌ای از تعهدات در قبال جامعه و دولت متوازن می‌شوند، در حالت طبیعی، اصل بر این است که تبعه تنها متعلق به یک کشور باشد در مقابل، دولت و ملت آن کشور نیز باید تمامی افرادی را که در قلمرو سرزمین آن زندگی می‌کنند تحت پوشش قرار دهد. فرض اسامی در این اصل این است که با وجود ارزشهای فردی و گروهی متفاوت، همگونی فرهنگی لازم برای حصول به توافق درباره اصول مبنایی سازش‌پذیری وجود دارد. علاوه بر این، از آنجا که دولت دمکراتیک، نیازمند مشارکت کلیه اعضای خود است، پس همه باید تعلق داشته باشند.

مهاجرت: وقتی در کشوری دگرگونی ایجاد گردیده و آن به حدی باشد که جمعی امکان ارتباط تابعیت با رژیم جدید را نداشته باشند قبل از اینکه با دولت جدیدی پیوند یابند بدون تابعیت می‌مانند. در مورد اتباع فلسطینی عملاً چنین وضعی پیش آمده و صهیونیستها سرزمین فلسطین را برخلاف حق و با قهر و غلبه اشغال نموده‌اند. دولتی غاصب به عنوان اسرائیل در آن سرزمین اعلام موجودیت کرده و میلیونها مسلمان مهاجر تابع فلسطین نمی‌توانند و نباید خود را تابع اسرائیل بدانند.

قانون خاص:
به فرض اینکه یک کشور شرایط خاصی را برای ساکنان خود پیش‌بینی کند که اگر آن شرایط برای اتباع خود پیش آید تابعیت را از دست بدهد به عنوان مثال: در قانون تصریح نماید در صورتیکه تبعه‌ای بیش از پنج سال در یک کشور دیگری اقامت نماید تابعیت از او سلب شود و چنین تبعه‌ای اگر تابعیت محل اقامت را کسب نکرده باشد بدون تابعیت خواهد ماند.

قاعده کسب تابعیت به محض تولد:

چون هرکس باید دارای تابعیتی باشد پس با تولد باید تکلیف او معین گردد و همه دولتها پذیرفته‌اند به محض اینکه تولدی صورت گرفت تابعیت دولتی به او تحمیل شود. طفل تازه متولد شده نمی‌تواند انتخاب تابعیت نماید باید تابعیتی به او داده شود که اگر می‌توانست آن را انتخاب می‌نمود فرض کرده‌اند یکی از دو امر، طفل را به سرزمین مربوط می‌سازد، یکی نژاد و دیگری محل تولد. می‌گویند طفل متولد شده اگر می‌توانست احتمالاً همان تابعیت والدینش را انتخاب می‌کرد و این هان اتکای به اصل خون است یا می‌گویند اگر می‌توانست تابعیت کشوری را می‌پذیرفت که در آنجا متولد شده و این تابعیت براساس اصل خاک است.

پیوسته بودن تابعیت:

یعنی شخص وقتی تابعیت خود را از دست بدهد که تابعیت دولت دیگری را تحصیل کرده باشد. اجتماعات بشری باید نظم و ترتیب داشته باشند، حقوق و تکالیف افراد مشخصاً معلوم باشد. حقوق و تکالیف افراد غالباً در اربتاط با تابعیت مشخص می‌گردد. اگر افراد بتوانند هر وقت خواستند تابعیت را رها نمایند و یا هر وقت دولت تصمیم گرفت آنها را از تابعیت خارج کند افراد بدون تابعیت زیاد می‌شوند و آشفتگی را در امور حقوقی و نظم اجتماعی باعث می‌گردند، علیهذا اقتضای پیوسته بودن تابعیت ایجاب می‌کند که افراد همواره رابطه سیاسی با دولتی را داشته باشند و این رابطه هرگز منطقع نباشد. دولتها با وضع مقررات، مواردی که در سابق باعث افزایش افراد بدون تابعیت می‌شد از بین برداشته‌اند قانون مدنی فرانسه قبل از سال ۱۸۸۵ مقرر می‌داشت هر فرد فرانسوی که با قصد جلای وطن از کشور خارج شود، تابعیت فرانسوی خود را از دست می‌دهد.

چگونگی انتقال تابعیت با نسل دوم و نسلهای بعدی در کشورهای مختلف

انتقال تابعیت به نسل دوم و نسلهای بعد از آن، مسأله ای اساسی است کشورهای پیر و اصل خاک، در اصل، تابعیت را به همه کودکان متولد شده در سرزمینشان اعطا می کنند. این در حالی است که کشورهای پیر و اصل خون به طور اساسی تابعیت را تنها به فرزندان اتباع موجود اعطا می کنند و از این رو، کودکان متقاضیان تابعیت، حتی اگر تمام زندگی خود را در کشور موردنظر سپری کرده باشند، همچنان خارجی باقی می مانند، ولی با این همه اکثر کشورها به طور عملی در این زمینه از الگوهایی مبتنی بر تلفیق دو اصل مذکور پیروی می کنند. تغییرات بنیادینی نیز در مقررات مربوط به این مسأله در دو دهه اخیر ایجاد شده است. علاوه بر این، اکنون موضوع استحقاق برای تابعیت، به صورت فزاینده ای از اقامت طولانی مدت یک کشور، یعنی اصل اقامت ناشی می شود.