پایان نامه بهداشت علوم تغذیه در قرآن

80,000 تومان
تعداد صفحه : 91
حجم فایل : 80 Kb
فرمت فایل : Word

توضیحات

بهداشت علوم تغذیه در قرآن

برای دریافت‌ کارشناسی

فهرست مطالب
کلیات……………………………………………………………………………………………………….
مقدمه………………………………………………………………………………………………………. ۶
تعریف موضوع…………………………………………………………………………………………… ۶
اهمیت موضوع…………………………………………………………………………………………… ۷
پیشینه موضوع……………………………………………………………………………………………. ۸
سؤال اصلی……………………………………………………………………………………………….. ۸
فرضیه……………………………………………………………………………………………………… ۸
سؤالهای فرعی…………………………………………………………………………………………… ۸
روش تحقیق……………………………………………………………………………………………… ۸
چکیده……………………………………………………………………………………………………… ۹
فصل اول…………………………………………………………………………….. ۱۰
معنای لغوی و اصطلاحی……………………………………………………………………………… ۱۱
اکل…………………………………………………………………………………………………………. ۱۱
شرب………………………………………………………………………………………………………. ۱۱
طعام………………………………………………………………………………………………………… ۱۱
طیب……………………………………………………………………………………………………….. ۱۲
طیبات……………………………………………………………………………………………………… ۱۲
غذا………………………………………………………………………………………………………….. ۱۴
غذای حلال……………………………………………………………………………………………….. ۱۴
غذای حرام……………………………………………………………………………………………….. ۱۵
غذای پاک و طیب………………………………………………………………………………………. ۱۵
فصل دوم……………………………………………………………………………. ۱۷
مقدمه………………………………………………………………………………………………………. ۱۸
زمان و موقع خوردن……………………………………………………………………………………. ۱۸
بهداشت و مستحبات غذا خوردن……………………………………………………………………. ۲۰
فصل سوم……………………………………………………………………………. ۲۸
بخش الف………………………………………………………………………………………………… ۲۹
مقدمه………………………………………………………………………………………………………. ۳۰
بخش الف: تغذیه و اثرات جسمی آن………………………………………………………………. ۳۱
بیان نکات اخلاقی و بهداشتی عبس/۲۴…………………………………………………………… ۳۲
غذا و سلامتی…………………………………………………………………………………………….. ۳۴
علائم تغذیه خوب………………………………………………………………………………………. ۳۴
تکریم انسان با غذا………………………………………………………………………………………. ۳۵
موهبت تغذیه درست…………………………………………………………………………………… ۳۶
تغذیه و سلامتی اعصاب……………………………………………………………………………….. ۴۱
تأثیر غذا در زیبایی انسان……………………………………………………………………………… ۴۲
تغذیه و کنترل میل جنسی……………………………………………………………………………… ۴۲
کم‌خوری و طول عمر…………………………………………………………………………………… ۴۳
کم‌خوری و سلامتی…………………………………………………………………………………….. ۴۶
اثرات تربیتی روزه………………………………………………………………………………………. ۴۸
اثرات بهداشتی و درمانی روزه……………………………………………………………………….. ۴۸
اثرات پرخوری…………………………………………………………………………………………… ۵۰
ارتباط بین تغذیه و انواع بیماریها…………………………………………………………………….. ۵۱
بخش ب………………………………………………………………………………………………….. ۵۳
بخش ب: غذاها و میوه های خاص (قرآنی)………………………………………………………. ۵۴
انجیر……………………………………………………………………………………………………….. ۵۴
زیتون………………………………………………………………………………………………………. ۵۵
انگور……………………………………………………………………………………………………….. ۵۶
رطب……………………………………………………………………………………………………….. ۵۸
خواص غذایی و درمانی خرما………………………………………………………………………… ۵۸
عسل……………………………………………………………………………………………………….. ۵۹
شیر…………………………………………………………………………………………………………. ۶۲
انار………………………………………………………………………………………………………….. ۶۳
سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز………………………………………………………………… ۶۴
کدو…………………………………………………………………………………………………………. ۶۶
گوشت (تازه)…………………………………………………………………………………………….. ۶۷
کاهو………………………………………………………………………………………………………… ۶۸

فصل چهارم…………………………………………………………………………. ۶۹
طلب حرام (حرامخوری)………………………………………………………………………………. ۷۰
انواع تقسیمات مال……………………………………………………………………………………… ۷۱
خوردنیهای حلال………………………………………………………………………………………… ۷۴
ویژگی رزق انسان………………………………………………………………………………………. ۷۶
رابطه بین طیبات و عمل صالح……………………………………………………………………….. ۸۱
ارتباط زهد با غذا……………………………………………………………………………………….. ۸۳
نتیجه‌گیری………………………………………………………………………………………………… ۸۶
فهرست منابع و مآخذ………………………………………………………………………………….. ۸۷

مقدمه:

سپاس ویژه خداوندی است که مخلوقات را به بهترین صورت تدبیر فرمود و زمین وآسمانها را آفرید و آب گوارا از عصاره بخارات نازل کرد و بدان وسیله دانه‌ها و گیاهان را به وجود آورد و روزیها و خوردنیها را مقدر و به وسیله خوردنیها، قوای جانداران را حفظ کرد و با اطعام بندگان با غذاهای پاکیزه به طاعات و اعمال شایسته آنان کمک کرد.
انسان دارای دو بعد است: بعد روحانی و بعد جسمانی.
همانطور که بعد روحانی او نیازمند معنویات و ارتباط با عالم معناست، جسم انسان هم برای اینکه روح او را همراهی کند نیازمند عوامل مادی است.

نتیجه گیری:

نتیجه ای که از این مجموعه کوچک گرفته می شود این است که سعادت و شقاوت انسان همه چیز به دست خود اوست. فقط کافی است چشم باز کند و آنچه را که دین اسلام از انسان خواسته است ببیند و به آنها جامه عمل بپوشاند چرا که اسلام دین میانه رو است و هیچ وقت افراط و تفریط نمی کند.
توجه به موضوع «انجام دادن و عمل به مستحبات و واجبات، ترک محرمات و مکروهات و همراه با عقل آدمی که نقطه تمایز بین انسان و حیوان است از اهمیت خاصی برخوردار است که انسان اگر بخواهد می تواند با استفاده از نیروی عقل و اندیشه و با داشتن اختیار و اراده از نعمتهای خدادادی، هم در جهت تامین نیازهای اساسی زندگی استفاده کند و هم می تواند از همین نعمتها بهره های بیشتری ببرد و در جهت رشد هر چه بهتر و بیشتر خود استفاده کند چرا که عمل به این مسایل جز با تندرستی ممکن نیست و تندرستی نیز جز با تناول کردن غذا و خوراک به مقدار نیاز در هر شبانه روز میسر نمی شود بنابراین شایسته نیست که انسان زمام نفس خود را رها کند و مانند چهارپایان هر چه می خواهد بخورد و استفاده کند زیرا آنچه که باعث دینداری و وسیله رسیدن به دیانت است بهتر است که همراه با انوار و آداب و سنن دینی باشد تا حداکثر بهره و استفاده را ببرد.