مقاله خازن

40,000 تومان
تعداد صفحه : 53
حجم فایل : 2 MB
فرمت فایل : Word

لینک دانلود بعد از اضافه کردن پروژه به سبد خرید و پرداخت آن در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

توضیحات

خازن

این مقاله در سایت های دیگر به صورت رایگان وجود دارد اما تمامی آنها با فرمت pdf بوده و قابل ویرایش نمیباشد
اما فایلی که امروز برای شما آماده کرده ایم توسط تایپیست های گرین تایپ شده و با افزودن کم و کاستی های آن بصورت یک مقاله کامل ، بدون تبلیغات با فرمت word و  قابلیت ویرایش متن با قیمت بسیار اندک ارائه شده است.

خازن ها انرژی الکتریکی را نگهداری می کنند و به همراه مقاومت ها ، در مدارات تایمینگ استفاده می شوند . همچنین از خازن ها برای صاف کردن سطح تغییرات ولتاژ مستقیم استفاده می شود . از خازن ها در مدارات بعنوان فیلتر هم استفاده می شود . زیرا خازن ها به راحتی سیگنالهای غیر مستقیم AC را عبور می دهند ولی مانع عبور سیگنالهای مستقیم DC  می شوند .

ظرفیت :

ظرفیت معیاری برای اندازه گیری توانائی نگهداری انرژی الکتریکی است . ظرفیت زیاد بدین معنی است که خازن قادر به نگهداری انرژی الکتریکی بیشتری است . واحد اندازه گیری ظرفیت فاراد است . ۱ فاراد واحد بزرگی است و مشخص کننده ظرفیت بالا می باشد . بنابراین استفاده  از واحدهای کوچکتر نیز در خازنها مرسوم است . میکروفاراد  µF  ، نانوفاراد nF  و پیکوفاراد pF  واحدهای کوچکتر فاراد هستند .

خازنهای قطب دار :

الف – خازن های الکترولیت
در خازنهای الکترولیت قطب مثبت و منفی بر روی بدنه آنها مشخص شده و بر اساس قطب ها در مدارات مورد استفاده قرار می گیرند . دو نوع طراحی برای شکل این خازن ها وجود دارد . یکی شکل اَکسیل که در این نوع پایه های یکی در طرف راست و دیگری در طرف چپ قرار دارد و دیگری رادیال که در این نوع هر دو پایه خازن در یک طرف آن قرار دارد . در شکل نمونه ای از خازن اکسیل و رادیال نشان داده شده است .

در خازن های الکترولیت ظرفیت آنها بصورت یک عدد بر روی بدنه شان نوشته شده است . همچنین ولتاژ تحمل خازن ها نیز بر روی بدنه آنها نوشته شده و هنگام انتخاب یک خازن باید این ولتاژ مد نظر قرار گیرد . این خازن ها آسیبی نمی بینند مگر اینکه با هویه داغ شوند .

ب – خازن های تانتالیوم

خازن های تانتالیم هم از نوع قطب دار هستند و مانند خازنهای الکترولیت معمولاً ولتاژ کمی دارند . این خازن ها معمولاً در سایز های کوچک و البته گران تهیه می شوند و بنابراین یک ظرفیت بالا را  در سایزی کوچک را ارائه می دهند .

خازن تانتالیوم(Tantalum)

تانتالیوم(Tantalum) از عنصرهای شیمیایی جدول تناوبی است. نشانه کوتاه آن Ta و عدد اتمی آن ۷۳ است.

خواص فیزیکی عنصر تانتالیوم :
عدد اتمی : ۷۳
جرم اتمی : ۱۸۰٫۹۴۷۹
نقطه ذوب: ۳۰۱۷
نقطه جوش : ۵۴۵۸
شعاع اتمی : Å ۲٫۰۹
ظرفیت : ۵
رنگ : خاکستری
حالت استاندارد : جامد
در این نوعخازن به جایآلومینیوم از فلزتانتالیوماستفاده می شود زیاد بودنثابت دی الکتریکاکسید تانتالیومنسبت بهاکسید آلومینیوم (حدودا ۳ برابر) سبب می شودخازن های تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی درحجم مساوی دارای ظرفیت بیشتری باشند .

محاسن خازن تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی بدین قرار است :

الف – ابعاد کوچکتر
ب- جریاننشتی کمتر
ج- عمر کارکردطولانی

از جمله معایب این نوع خازن درمقایسه باخازنهایآلومینیومی عبارتنداز:

الف – خازن ها ی تانتالیوم گران تر هستند .
ب – نسبت به افزایشولتاژ اعمال شدهدر مقابل ولتاژ مجاز آن ، هم چنین معکوس شدن پلاریته حساس ترند .
ج – قابلیت تحمل جریان هایشارژودشارژزیاد را ندارند.
د – خازن هایتانتالیوم دارای محدودیت ظرفیت هستند (حد اکثر تا ۳۳۰ میکرو فاراد ساخته می شوند) .